Boek Kruidenkracht voor tieners

 
‘Kruidenkracht voor tieners’ is een boek voor jongens en meiden die willen weten hoe ze met kruiden allerlei problemen kunnen oplossen. Variërend van puistjes en menstruatieklachten tot eetstoornissen en onzekerheid. Problemen waarmee ze ergens tussen de 10- en 20-jarige leeftijd te maken kunnen krijgen. Een paracetamolletje is zo geslikt en kan best even helpen, maar het is veel mooier als het lichaam zichzelf kan genezen en de klachten wegblijven. Niet alles is met kruiden te verhelpen, even voor alle duidelijkheid.
Kruiden hebben geneeskracht en ze kunnen ook beïnvloeden hoe je je voelt. En hoe je je voelt, is weer van invloed op de klachten die je hebt. Daarom gaat dit boek over kruidenkracht veel verder dan een zalfje voor een zere teen en gaat het ook in op de energetische kracht van kruiden.

Marjanne Huising is al vele jaren kruidenvakvrouw en geeft in dit boek veel informatie, tips, recepten, testjes en doe-dingen waarmee je de kracht van kruiden kunt ontdekken. De 28 kruiden in dit boek kun je in je directe omgeving vinden: in tuin, park, bos, weiland of soms zelfs gewoon verdwaald in een plantenbak op het balkon. Marjanne heeft de kruiden gekozen die helpen bij de meest voorkomende problemen bij tieners.

PS Wat ik altijd al heb willen doen is de kruidenkracht voor dieren delen. In dit boek is dat gelukt, bij ieder kruid staat de kracht van het kruid voor dieren. Voor paarden, honden, katten, konijnen, cavia's en bij sommige kruiden ook voor vogels/papegaaien.

Recenties Kruidenkracht voor tieners

Beleef de kracht!
Met luchtigheid en respect voor natuur en mens gaat Marjanne Huising, kruidenvakvrouw, geen tieneronderwerp uit de weg in haar eigentijdse kruidenboek voor jongeren. Met een vrolijke en uplifting toon maakt zij de lezer bewust van de geneeskracht van kruiden en de vele toepassingen van boom, fruit en kruid. De prachtige foto's en gedetailleerde illustraties worden afgewisseld met catchy quotes. Dit maakt de layout dynamisch en aantrekkelijk voor de doelgroep. In het boek leer je onder andere hoe je zaadbommen en kruidenmiddelen zoals: lippenbalsem, shampoo, siroop en thee kunt maken. Bij elk hoofdstuk zijn tips en waarschuwingen over het gebruik van de kruiden verzameld, zodat je op een verantwoorde wijze de kracht van de kruiden kunt ervaren. Daarnaast is er bijzonder veel aandacht voor zelfonderzoek en het opbouwen van een gezond zelfbeeld. En naast al deze informatie heeft Marjanne ook nog kans gezien om je kennis te laten maken met verschillende vormen van meditatie. Kortom... een pracht van een kruidenhandboek voor de natuurbewuste tiener*! *mens.

Recensie van Krista Feije

Voorzichtige inwijding
Ben jij nieuwsgierig naar het op een natuurlijke manier oplossen of ondersteunen van klachten? Dan is Kruidenkracht voor tieners een boek dat op je lijf is geschreven. Want ook al ben je geen tiener (meer), dit boek spreekt ongetwijfeld zowel jong als oud aan.

Er is vrij weinig geschreven over kruiden in combinatie met bewustwording. Er is nooit eerder een boek verschenen over kruiden en bewustwording van kínderen. Marjanne Huising heeft daar nu een eind aan gemaakt. Zij schreef eerder over Kruidenwijsheid en over Levensbomen. Ditmaal richt zij zich tot tieners, en ik moet zeggen: zij verstaat hun taal. Na haar hoveniersopleiding deed Marjanne een kruidenvakopleiding van drie jaar. Hierna volgde haar praktijk voor kruidengeneeskunde. Nu deelt ze al haar kennis over kruiden, planten en bomen in haar boeken.

Het overzichtelijke boek begint met de algemene beschrijving van het kruid, de pluktijd, het gebruik, de inhoudsstoffen, een recept, wat is de energetische kracht, wat doet het voor dieren, zelfonderzoek en een stukje spiritualiteit. Soms is het kruid, een boom: appel, berk, beuk, eik, meidoorn of walnoot. Of een hardnekkig onkruid: paardenbloem bijvoorbeeld. Na het lezen over deze bloem kijk je heel anders naar dit gezonde en heilzame (on)kruid!

Kruidenkracht voor tieners is meer dan een boek over de werkzame stoffen in kruiden. Het is een voorzichtige inwijding tot spiritualiteit en bewustwording en zit vol met wijsheden en symboliek. Speels geschreven en prachtig vormgegeven met sprekende, kleurrijke afbeeldingen.

Ik deel hierbij mijn tip: laat het boek eens nonchalant slingeren, opengeslagen op wilgenroosje of witte dovenetel. Je zult merken dat jouw tiener ineens erg geïnteresseerd in het boek begint te bladeren. Deze hoofdstukken gaan overigens over seksualiteit.

Recensie van Marjan van Druenen voor A3boeken

PS Wil je er nog een ander boek of kaartenset bij bestellen? Stuur me een mailtje info@marjannehuising.nl Dan maak ik een pakketje en stuur het zo snel mogelijk naar je toe. De factuur komt dan per mail.