KruidenvakvrouwNiemand vind het prettig om ziek te zijn of klachten te hebben, maar buikpijn en depressie, om maar wat voorbeelden te noemen, zijn niet je vijanden. Het zijn aanwijzingen van lichaam en geest die om onderzoek, begrip en zachtheid vragen.
(Vrij naar Christina Feldman)

Mijn basis is het werken met kruiden die kunnen dienen als ondersteuning bij ziekteprocessen zowel lichamelijk als geestelijk als op zielsniveau.
Als kruidenvakvrouw geef ik kruidensessies waar wilde kruiden, bomen, tuinplanten en keukenekruiden de hoofdrol hebben. 

Mijn werkwijze

Eerste kruidensessie
Een kruidensessie bestaat een schriftelijk gedeelte. Per mail krijg je een uitgebreid anamnese formulier toegestuurd. Het is gebleken dat in de rust van je eigen omgeving de vragen het helderst en diepgaand beantwoord kunnen worden. Uiterlijk drie dagen voor de sessie heb ik de vragenlijst weer terug. Dan kan ik de vragen uitwerken en analyseren. Dit is de basis voor de eerste sessie. 
Het tweede gedeelte bestaat uit een ontmoeting, dit kan eventueel ook via skype. Samen nemen we de anamnese door op verschillende punten en hoor ik graag jouw verhaal over je klacht/vraag. Bij deze eerste sessie gaan we ook kijken naar de achtergrond van de klacht, wat heeft het te verteleln, wat is de boodschap van je lijf of geest, welk signaal zit er achter de klacht. Dit is voor mij een wezelijk onderdeel omdat genezing alleen kan plaatsvinden als alle aspecten van het leven mee mogen doen. Ik doe niet aan EHBO zeg ik wel eens omdat heling vraagt om inzicht en de klacht kun je alleen maar aankijken als je snapt wat er achter zit. Aan het einde van de sessie is duidelijk welk kruid je kan ondersteunen bij je proces tot heling.
Uit deze sessie ontstaat vaak een thuisopdracht, niet ingewikkeld maar meer als een reminder van de kruidensessie.

Vervolgsessie
In de vervolgsessie is het belangrijk om te kijken wat het kruid heeft gebracht, waar je staat in je helingsproces en of dit kruid nog steeds kracht geeft en ondersteunt. Het kan zijn dat een ander kruid zich aandient.
Er zijn verschillende werkvormen die ik gebruik in vervolgsessie. Het kan genoeg zijn om te praten, een klankbord te hebben en inzichten te ordenen. Soms is het fijn om meer inzicht te krijgen door een familieopstelling, de een-op-een methode. Of om een kruiden of bomenkaartlegging te doen. of een bossessie te plannen om de natuur te laten spreken. Soms wordt er getekend, een visualisatie gedaan of....

Vervolgsessie zijn altijd op jouw initiatief omdat het belangrijk is dat het voor jou klopt om verder te gaan en je te verdiepen in het thema.

Investering voor de eerste sessie is € 95,00 (excl. Kruidenmiddelen)
Een vervolgsessies is € 65,00