Kruidensessie voor inzicht en persoonlijke groeiNiemand vind het prettig om ziek te zijn of klachten te hebben,
maar buikpijn en depressie, om maar wat voorbeelden te noemen,
zijn niet je vijanden.
Het zijn aanwijzingen van lichaam en geest
die om onderzoek, begrip en zachtheid vragen.

                                                                                   (vrij naar een tekst van Christina Feldman)

Kruidensessie voor inzicht en persoonlijke groei
De essentie van een kruidensessie is te onderzoeken en helder krijgen wat Jouw klacht(en) willen vertellen. Het vertellen van je verhaal en het gehoord worden is de eerste stap naar heling. De kruiden ondersteunen en zetten jouw zelfhelend vermogen aan. Door een aantal weken kruidenmiddelen of boomremedies te gebruiken krijg je een andere kijk op jezelf. Er ontstaat beweging in je lijf en je hoofd. Dan is het tijd om een ander verhaal te maken van je klacht. Een belangrijk onderdeel van heel worden is begrip voor jezelf en dankbaarheid voor de signalen die je lichaam en geest geven. Zo kun je dichter bij je passie komen.

De eerste sessie
Nadat we een afspraak hebben gemaakt krijg je een uitgebreid vragenformulier om in te vullen. Voor onze afspraak analyseer ik de antwoorden. De vragen gaan over je persoonlijk leven en over hoe je organen werken. Dat geeft mij inzicht waar een blokkade zit en welk thema belangrijk is bij jouw klacht. Maar ik vraag je ook naar je favoriete kleur en gerecht. Allemaal informatie om een beweging te maken bij je vraag/klacht.
Als we elkaar ontmoeten gaan het over het duidelijk krijgen van de klacht en waar de klacht vandaan komt. Allereerst ga ik luisteren naar wat de ervaringen zijn en wat je zelf al hebt uitgevonden. Daarnaast gaan we via het vragenformulier kijken welke organen er ten grondslag liggen aan de klacht. De lever kan somberheid veroorzaken of menstruatieklachten, de blaas heeft een link met angst en de darmen met verteren. Zijn deze klachten een letterlijke of figuurlijke aanwijzing? Vaak gaat dit hand in hand. Om daar de vinger op te leggen is het belangrijk om de tijd te nemen. De eerste sessie duurt anderhalf uur.

Gedurende drie weken gebruik je de kruidenmiddelen die naar voren zijn gekomen. Tijdens deze periode vraag ik je om een boekje bij te houden waarin je subtiele en grotere veranderingen bij houd dmv een aantal vragen.
Daarbij ben ik telefonisch en per mail bereikbaar voor vragen, wanneer je weerstand tegenkomt en woorden nodig hebt voor helderheid.

De tweede kruidensessie
Hierin bespreken wat er in beweging is gekomen. Waar je tegenaan loopt en welke beweging je hebt gemaakt en zou willen maken.
Daarnaast kijken we of de kruidenmiddelen hun werk hebben gedaan, wat je lichaam en geest zelf zeggen en welke ondersteuning er nodig is om je proces verder te laten bewegen. Tijdens deze sessie kijken we wat er nodig is om daadwerkelijk de ‘boodschap’ van je klacht te gaan leven.

Dit kan resulteren in een derde sessie zoals een bossessie of leggen van een kruidenwiel voor verder inzicht of een inzichteiland maken.
Tijdens de kruidensessie kan naar voren komen dat het belangrijk is om een een-op-een opstelling te doen of we naar buiten moeten voor helderheid. Verder maak ik gebruik van allerlei creatieve werkvormen zoals schrijfoefeningen, doedelen, visualisaties en …. Vaak laat de sessie zien wat nodig is. 
Iedere kruidensessie is anders

De oplossing zit niet in de hoeveelheid sessies maar in hoe lang het duurt dat je zelfhelend vermogen weer aangezet is. We zijn zo gewend om overlevingstechnieken in te zetten dat het een tijdje kan duren om daar zich op te krijgen. Soms is het ook in een of twee keer helder. Dus een standaard traject is er niet omdat we allemaal ons eigen pad lopen.

Bijdrage:
Een sessie van anderhalf uur kost € 95,00  excl. kruidenmiddelen.

BETALINGSVOORWAARDEN
* Na de eerste sessie krijg je een mailfactuur. Je mag ook contant betalen als dat je voorkeur heeft.
* Sessies dienen binnen 24 uur voor de afspraak afgezegd worden. Bij een urgente reden maken we gewoon een nieuwe afspraak. Mocht je een afspraak vergeten dan moet ik de sessie in rekening brengen.
* Leef je van een minimum dan wil ik je de mogelijkheid bieden om toch te komen voor een kruidensessie. Bel me op om af te spreken wat de mogelijkheden zijn.