Kleurenpracht met kruidenkracht

 
Kleurenpracht met kruidenkracht
Geschreven door Marijke Eering en Marjanne Huising
Wat een avontuur om de kruiden om te verven te verbinden met de geneeskracht van bomen en planten. De bladeren, de bast en wortels die kleur geven en een kop thee (en nog veel meer recepten). Het is een kleurrijk boek geworden met onverwachte kijkjes in het plantenrijk. 
Ieder hoofstuk geeft inzicht in kleur en de kracht daarvan. Daarnaast is er een natuurlijk verfrecept, kruidige recepten en de kracht als je de kleur van een plant verwerkt in een kledingstuk, tas of muts. Met andere woorden een fascinerend boek met onverwachtse inspiratie.

Dit staat er op de achterkant van ons boek
Plantaardig verven en kruidengeneeskunde zijn ouder dan de weg naar Rome. Toch valt er nog steeds veel te ontdekken op beide fronten en het wordt helemaal interessant als je beide combineert. Dat is precies wat textielambachtsvrouw Marijke Eering en kruidenvakvrouw Marjanne Huising hebben gedaan. Met dit boek nemen ze je mee op een magische en inspirerende reis in het land der kruiden (vaste en wilde planten, bomen en tuinkruiden). Natuurlijk gaan ze in op het kleurenpalet van de verschillende kruiden, hoe je bijvoorbeeld wol en lappen kunt verven en hoe je kunt toveren met ecoprinten. Maar er is en kan zoveel meer!
Voor dit boek hebben Marijke en Marjanne kruiden geselecteerd die zowel een prachtige kleur geven of een intrigerende ecoprint als een helende werking hebben op lichaam en geest. Bij elk kruid gaan ze in op hoe het eruit ziet, wanneer je kunt oogsten of verzamelen, welke delen je gebruikt, hoe je het kunt verwerken, welke kleur(en) het geeft, wat voor invloed die kleur op je heeft en wat je er nog meer mee kunt. De vele recepten zijn voor verfbaden, geneeskracht of gewoon voor de lekker. Duurzaamheid, verwondering, kennis, heling, rariteiten, experimenteren en plezier zijn slechts enkele ingrediënten van kleurenpracht met kruidenkracht.

Prijs € 29,50